Psyykkinen valmennus

Mitä psyykkinen valmennus on?

Psyykkisten taitojen aktiivista harjoittelua, joka tukee erilaisten tavoitteiden saavuttamista 

  • psyykkistä  hyvinvointia, muutosta, kasvua sekä kehitystä tukevaa valmennusta
  • Urheiluun suunnattua psyykkistä valmennusta
  • asiakkaan aktiivista työskentelyä kohti asetettua tavoitetta
  • voidaan soveltaa urheilun -, opiskelun, hyvinvoinnin- tai muutoksen kontekstissa
  • Työskentelyyn valitaan asiakkaan tarpeisiin sopiva lähestymistapa 
  • kaikki työkalut pohjautuvat tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja käyttäytymisen oppimisen perusteorioihin
  • valmennus rakentuu psyykkisen valmennuksen koulutukseen,  aiempaan yliopistolliseen maisteritason koulutukseen (kasvatustiede, yhteiskuntatieteet, psykologia, liikuntapsykologia, sosiaalityö)  sekä  ohjauksen pitkään  työkokemukseen 

Psyykkinen valmennus EI OLE hoidollista terapiaa, eikä vaikeiden ongelmatilanteiden (psyykkiset sairaudet) ratkaisemista.

Valmennus toimii etäyhteyksien kautta sujuvasti ympäri Suomen. 

Psyykkisen valmennuksen aika on nyt

Psyykkinen valmennus on osa nykyaikaista urheiluvalmennusta samoin kuin ravitsemus-, fysiikka-, tai lajivalmennus. 

"Myös valmennustiimit kaipaavat muuttuvassa ympäristössä tukea ja työnohjauksellista opastusta vaativassa valmennus - ja kasvatustehtävässään!

Valmentajien työnohjaus sekä urheilijoiden prosessit  sujuvasti etäyhteyksin ympäri Suomen. 

Pilvillä on Psykologiliiton myöntämä Urheilun psyykkisen valmennuksen ja liikunta-aktiivisuuden edistämisen sertifikaatti (UPV sert.)  osoituksena valvotusta ammattitaidosta. 

Valmennus voi olla myös työ- ja yksilöhyvinvoinnin lisäämistä tai omien elämänarvojen kirkastamista.Työssäni nuorten kanssa valmennan ja ohjaan mm. tavoitteiden asettelua, vuorovaikutusta ja motivaation kehittämistä päivittäin.

Olen toiminut lentopallon juniori - , 1. sarja sekä mestaruusliigatason joukkueiden valmennustiimeissä psyykkisen valmennuksen asiantuntijana sekä yksilö prosesseissa eri lajeissa.

Urheilussa taidolliset erot ovat pieniä, joten jokaisen osa-alueen haltuunotto palvelee paitsi urheilijan hyvinvointia myös suoritusta.

Psyykkinen valmennus on ennen muuta ennaltaehkäisevää taitojen harjoittelua tai olemassa olevien kipupisteiden työstämistä niin arjessa, työssä kuin urheilussa. 

Mistä löytää uusia näkökulmia urheilussa, työelämässä tai arjessa, jos ei ole terveydenhuollon palveluiden tarpeessa? Oman elämän johtaminen on avain hyvinvointiin.

Psyykkinen hyvinvointi on ihmisen arjen hyvinvointia.

Akateemiseen tutkimusnäyttöön, koulutukseen ja kokemukseen pohjautuva psyykkinen valmennus löytyy Räknäämöstä, Puistokadulta Sastamalasta sekä etänä ympäri Suomen.

Pilvi Peltomaa, FM, KM, Psyykkinen valmentaja (UPV sert.), ohjauksen ja pedagogiikan ammattilainen

Suomen urheilupsykologisen yhdistyksen ammattilaisjäsen

"
For Pilvi I can say that you helped a lot to the team and to me , you helped me grow as a person as a player and as a captain. You were there for us for no matter what kind of issue we had , in the team or personal you were always giving as advices and helped us no matter what time of the day it was. You made my experience in Finland even more enjoyable than i was expected and you teach me a lot. I never thought that i can be a leader and not only a leader but a calm one helping the others and believing in myself and the team"                                                                   -Kristiana Petrova #8, LP-Vampula 2021-2023 -
Valmennus on auttanut minua tunnistamaan tunteita arjessa ja hallitsemaan niitä. Valmennus on opettanut minua ymmärtämään itseäni ja tunteitani. "         -aikuinen asiakas
"Psyykkinen valmennus voi keskittyä vaikka vain yhden suorituksen optimointiin urheilussa. Asiat loksahtivat paikalleen kahdella kerralla" - aikuinen joukkueurheilija


 " Olen alkanut ymmärtää, että tunne en ole minä ja että jännittämisenkin kanssa voi oppia urheilemaan ilman, että se haittaa suoritusta"

                                        - nuori yleisurheilija